Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pokroč. simulace ve fyzice mnoha částic (UFY / SIM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UFY / SIM2 - Pokroč. simulace ve fyzice mnoha částic, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah přednášek:Pokročilé metodyNeboltzmannovské vzorkování konfiguračního prostoru, Nosého termostat pro MD.Simulace nabitých a molekulárních systémůMetoda reakčního pole a Ewaldova sumace, simulace tuhých molekul, simulace molekul s vnitřními stupni volnosti, dynamika s vazbami.Fázové přechody a kritické jevyVýpočet entropických veličin, měření chemického potenciálu, metoda termodynamické integrace, Gibbsův soubor, výpočet fázové rovnováhy, určení kritické teploty.Nerovnovážné systémy blízko rovnováhyMetodika simulace nerovnovážných jevů, kinetické koeficienty, časové korelační funkce, Einsteinův vztah, nerovnovážná MD, kinetické MC - volba kinetiky, čas v kinetickém MC.Obsah cvičení:Řešení simulačních úloh na počítači v souladu s náplní přednášek.

Literatura

D. Frenkel, B. Smit, Understanding Molecular Simulation. I. Nezbeda, J. Kolafa, M. Kotrla, Úvod do počítačových simulací: Metody Monte Carlo a molekuární dynamiky, Karolinum 2003.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.

Garant

doc. RNDr. Milan Předota, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Milan Předota, Ph.D.doc. RNDr. Milan Předota, Ph.D.