Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie 2 a řízení jakosti (UFY / TE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UFY / TE2 - Technologie 2 a řízení jakosti, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Teorie obrábění - vznik třísky a její hodnocení.2. Teorie obrábění - síly, teplo a teplota při obrábění.3. Teorie obrábění - soustava SPID, opotřebení nástoje a jeho ostření.4. Ekonomika řezného procesu - volba opt. řezných podmínek, úběr, mezní dávka.5. CNC obráběcí strojD - členění, jejich vývoj a vývoj jejich technologických možností.6. Ruční programování - programování soustružnických a frézovacích strojů, cykly.7. Strojní programování - CAM systémy, systémy dílenského programování.8. Automatizace velkosériové výroby - typy strojů a jejich technologické možnosti.9. Výroba závitů - jednotlivé technologie a jejich technologické možnosti.10. Výroba ozubení - jednotlivé technologie a jejich technologické možnosti.11. Dokončovací metody - jednotlivé technologie a jejich technologické možnosti.12. Nekonvenční metody - jednotlivé technologie a jejich technologické možnosti.13. Technologičnost konstrukce - zásady, hodnocení. Montáž - druhy motáže, činnosti při montáži, technologičnost montáže.

Literatura

http://u12134.fsid.cvut.cz/?udaj=predmet&id=C41045\\FSU223\STORAGE\Vyuka\obrabeni\Technologie 2. Kafka, J. ; Vrabec, M.: Technologie obrábění. Praha : ČVUT, 2006. 120 s. ISBN 80-01-01355-3. Kocman K.- Prokop, J.: Technologie obrábění. CERM BRNO 2001. Mádl, J. - Zelenka, A. - Vrabec, M.: Technologičnost konstrukce. 1. vyd. Praha: Vydavatelství ČVUT, 2005. 135 s. ISBN 80-01. Sova, F. Technologie obrábění a montáže. ZČU, Plzeň, (skriptum), 1998.

Požadavky

Periodicita: kurz je nabízen v každém akademickém roce. Kurz poběží poprvé v akademickém roce 2016/2017.Další informace: Aktivní a pravidelná účast na cvičeních. Vyhovující hodnocení z přezkoušení přípravy na cvičení a kontrolních testů.Včasné odevzdání zpráv (referátů) z jednotlivých měření a jejich odpovídající úroveň jak obsahová tak i grafická. Výrobní postup pro zadanou součástku předložený v předepsaném termínu a zpracovaný v požadované kvalitě, a to s využitím výpočetní techniky.

Garant

prof. Ing. Jan Suchánek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jan Suchánek, CSc.Ing. Petr Vavruška, Ph.D.