Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika matematiky III (UMB / 022)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMB / 022 - Didaktika matematiky III, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem předmětu je prohloubení poznatků studentů, nácvik využití různých výukových metod, forem hodnocení a testování. Součástí kurzu je také zprostředkování a předání zkušeností odborníky z praxe, seznámení s informačními zdroji a trendy ve vzdělávání.1. Příprava učitele na vyučování do společné výuky pro žáky různé úrovně, motivační úlohy, elementární a problémové úlohy.2. Organizace výuky ve třídě, diferencovaný přístup k žákům, zpětná vazba.3. Informační zdroje, učebnice, webové zdroje, portály, matematické časopisy pro učitele a žáky, sborníky konferencí.4. Matematická olympiáda, matematický klokan, SOČ, korespondenční semináře, soutěžní výstavy studentských prací.5. Seznámení s dostupnými webovými aplikacemi pro výuku matematiky, elektronické studijní materiály.6. Využití matematického SW v konkrétních oblastech výuky matematiky.7. Využití interaktivní tabule ve výuce matematiky.8. Seznámení s trendy ve vzdělávání, školská reforma, státní maturita z matematiky, sledování změn.9. Souhrnné opakování více tematických celků ve SŠ matematice, souvislosti jednotlivých partií, diferencovaný přístup k žákům.10. Volitelné matematické semináře a nepovinné matematické kroužky na SŠ, učební materiály.11. Testování žáků, centrálně zadávané srovnávací testy, vlastní testy, metody hodnocení.12. Maturita z matematiky na SŠ různých typů, státní a školní maturita, příprava SŠ studentů k přijímacím zkouškám a studiu na VŠ podle jejich zaměření.13. Příprava výuky, tvorba matematického textu, informace o textových editorech, LaTex.14. Aplikované úlohy pro SŠ matematiku.15. Zkušenosti ze zahraničí.

Literatura

Sborníky úloh MO / Proceedings of Mathematical Olympiad problems. www.jcmf.cz. www.novamaturita.cz. www.rvp.cz.

Požadavky

Periodicita: v každém akademickém roce.Software: Mathematica, Cabri G, volně dostupný matematický SW, LaTexDalší pomůcky: Interaktivní tabule, vizualizér, videozáznam, grafické kalkulátory

Garant

RNDr. Ing. Jana Kalová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Ing. Jana Kalová, Ph.D.RNDr. Ing. Jana Kalová, Ph.D.