Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Repetitorium matematiky (UMB / 550)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMB / 550 - Repetitorium matematiky, Přírodovědecká fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah cvičení:1. Výroky a množiny.2. Úpravy algebraických výrazů.3. Základní elementární funkce a jejich vlastnosti. Operace s funkcemi.4. Algebraické rovnice o jedné neznámé. Rovnice exponenciální a logaritmické.5. Goniometrické funkce a goniometrické rovnice.6. Nerovnice, základní pojmy. Lineární a kvadratické nerovnice. Nerovnice s absolutní hodnotou.7. Posloupnosti a řady. Aritmetické a geometrické posloupnosti a řady.8. Analytická geometrie v rovině. Rovnice přímky a roviny.

Literatura

D. Hrubý:. Matematická cvičení pro střední školy, Prometheus 2008. M. Kočandrle, L. Boček:. Matematika pro gymnázia. Analytická geometrie. Prometheus 2008. O. Odvárko:. Matematika pro gymnázia. Funkce. Prometheus 2008. J. Charvát, J. Zhouf, L. Boček:. Matematika pro gymnázia. Rovnice a nerovnice. Prometheus 2008. J. Polák:. Přehled středoškolské matematiky. Prometheus 2005. A. Vocelka:. Repetitorium středoškolské matematiky ve slovních úlohách. Scientia 2008. E. Calda:. Sbírka řešených úloh. Středoškolská matematika pod mikroskopem. Prometheus 2006. J. Kubát, D. Hrubý, J. Pilgr:. Sbírka úloh z matematiky pro střední školy. Prometheus 1996. J. Herman, R, Kučera, J. Šimša:. Seminář ze středoškolské matematiky. Masarykova univerzita v Brně, Brno 2007. E. Fuchs , J. Kubát a kol.:. Standardy a testové úlohy z matematiky pro čtyřletá gymnázia. Prometheus 2007.

Garant

Mgr. Jan Eisner, Dr.

Vyučující

Mgr. Jan Eisner, Dr.RNDr. Ing. Jana Kalová, Ph.D.