Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do arteterapie (KCHP / KART)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / KART - Úvod do arteterapie, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bloky:1. Symbol a metafora ve výtvarné tvorbě3. Výtvarný výraz a jeho podoby v závislosti na typu osobnosti a stupni kognitivního a emočního vývoje3. Formulace hypotéz o vztahu změn ve výtvarné tvorbě a změn probíhajících v terapii.

Získané způsobilosti

Student se naučí používat výtvarnou tvorbu v terapeutickém i pedagogickém kontextu, seznámi se s možnostmi interpretace též vlastní tvorby a dovede je využít při práci s klientem.

Literatura

Slavík, J. Od výrazu k dialogu ve výchově. Artefiletika. Karolinum, Praha. Praha: Karolinum, 1997. Slavík, J. Umění zážitku, zážitek umění (teorie a praxe artefiletiky). I.díl. Praha: Univerzita Karlova - Pedagogická fakulta 2001, 2001. Slavík, J., Wawrosz, P. Umění zážitku, zážitek umění (teorie a praxe artefiletiky), II. díl, Praha : Univerzita Karlova - Pedagogická fakulta, 2004. Jung, C.G. Analytická psychologie, její teorie a praxe. Stiburek, M. Arteterapie, artefiletika - podoby, obsah, hranice, role, cíle. In Slavík, J. ed. Současná arteterapie (v České republice a v zahraničí) I. - Art Therapy Today I (in the Czech Republic and abroad) (dvoujazyčný mezinárodní sborník). Praha: Univerzita Karlova - Pedagogická fakulta, 2000, 2000. Caseová, C., Dalleyová, T. Arteterapie s dětmi, Portál, Praha. 1995. Gombrich, E.H. Příběh umění, Odeon, Praha. 1992. Huyghe, R. Řeč obrazů ve světle psychologie umění, Odeon, Praha. 1973.

Požadavky

ÚčastVýtvarná tvorba: 7 ks akvarelů a koláží na dané témaAnalýza vlastní tvorby (text cca 3 str.)

Garant

PhDr. Ing. Marie Lhotová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ing. Marie Lhotová, Ph.D.