Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interk. a glob. rozvojové vzdělávání (KCHP / KIGR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / KIGR - Interk. a glob. rozvojové vzdělávání, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. multikulturalismus2. od multikulturní výchovy komunity k jednotlivci a jeho rodině3. globalizace4. chudoba5. nerovnost a lidská práva6. aktuální témata?

Získané způsobilosti

Studenti:- budou prostřednictvím získaných znalostí chápat a respektovat jiné kultury než svou vlastní, - budou připraveni na život v kulturně pluralitní společnosti,- ideálně by měli být ochotnější prosazovat demokratické principy ve svém životě a mít aktivnější životní postoj.

Literatura

Studijní materiály. Machalová, T. Lidská práva proti rasismu. Brno, 2001. Listina základních práv a svobod. Sirovátka, T. (ed.). Menšiny a marginalizované skupiny v České republice. Brno, 2002. Šišková, T. Menšiny a migranti v České republice. Praha, 2003. Mezinárodní úmluva o odstranění všech forem rasové diskriminace (č. 95/1974 Sb.). Jakoubek, M. Romové - konec (ne)jednoho mýtu. Praha, 2004. Romové - reflexe problému. Praha, 1997. Navrátil, P. a kol. Romové v české společnosti. Praha, 2003. Jakoubek, M. Romské osady v kulturologické perspektivě. Brno, 2003. Hirt, T., Jakoubek, M. Soudobé SPORY O MULTIKULTURALISMUS a politiku identit. Plzeň, 2005. Šišková, T. Výchova k toleranci a proti rasismu. Portál, 1998.

Požadavky

- prostudování studijních materiálů- dohledání si informací na internetu- shlédnutí či poslechnutí dokumentů- vypracování a odevzdání 3 prací ve stanoveném termínu, text má adekvátní kvalitu a je argumentačně podložený (citačně)

Garant

Mgr. Markéta Elichová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Markéta Elichová, Ph.D.