Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Imaginativní metody v psychoterapii (KCHP / KIMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / KIMP - Imaginativní metody v psychoterapii, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bloky:I. Vymezení pojmu imaginace, definice a místo imaginativních aktivit v systému psychoterapie. Historie využívání imaginací pro rozvoj osobnostiII. Symbol a metaforaIII. Vymezení pojmu imaginace, definice a místo imaginativních aktivit v systéma psychoterapie. Historie využívání imaginací pro rozvoj osobnostiIV. Symbol a metaforaV. Typy imaginací - aktivní práce s nimi ( úkolové, rodinné, jáské, jungovské - volné, relaxační)

Získané způsobilosti

Student se naučí při použití produkci představ- porozumět aktuálnímu psychickému dění- specifikovat problémy v imaginacích a posoudit jejich závažnost- formulovat a vysvětlit pojmy sloužících k popisu nebo přípravě imaginativních aktivit, k jejich podloženému hodnocení (evaluaci) a k jejich profesionálně zdůvodněnému zadávání.- použít imaginativní schopnosti pro harmonizaci a rozvoj osobnosti v oblasti sociální, peagigické a výchovné.

Literatura

Kastová, V. Imaginace jako prostor setkání s nevědomím. Praha, Portál, 1999. Leuner, N. Katatymní prožívání obrazy ( studijní texty k psychoterapii), základní stupeň, úvod do psychoterapie technikou denního snu. Brno: Masyrykova univerzita, 1999. Pechar, J. Prostor imaginace. Psychoanalytické nakladatelství, Praha Praha, 1992. Goodman, N. Způsoby světa-tvorby. Bratislava: Archa, 1996.

Požadavky

- seminární práce vycházející ze zpracování vlastních imaginací zadávaných v průběhu kurzu- aktivní účast během výuky- prezentaceseminární práce vycházející ze zpracování vlastních imaginací (3) zadávaných v průběhu kurzu a z četby relevantní literatury s tématem z analytické psychologie - imaginace, sny, symboly. Rozsah 10 stran textu, s odkazy, poznámkami.

Garant

Mgr. et Mgr. Karolina Diallo, Ph.D.