Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Motivační rozhovory (KCHP / KMORO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / KMORO - Motivační rozhovory, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Motivace a změna2. Účinné motivační postupy3. Principy motivačních rozhovorů4. Postupy motivačních rozhovorů5. Typické a obtížné situace v motivačních rozhovorech6. Motivační rozhovory a fáze změny

Získané způsobilosti

Student/studentka dovede aplikovat v praxi principy motivačních rozhovorů.

Literatura

W. R. Miller, S. Rollnick. Motivační rozhovory. Příprava lidí ke změně závislého chování. Tišnov, Sdružení SCAN, 2003. J. Soukup, H. Papežová. Motivační rozhovor s pacientem o změně rizikového chování. Postgraduální medicína, suppl., 8, 5, 2006, s. 17?22. H. Papežová, R. Uher. Motivační terapie u poruch příjmu potravy II. Klinické ukázky a nástroje. Česká a slovenská psychiatrie, 98, 1, 2002, s. 28?32. H. Papežová. Motivační terapie v léčbě poruch příjmu potravyČeská a slovenská psychiatrie, 96, 8, 2000, 397?401.

Požadavky

- Při absenci studenta na semináři - zjištění si od kolegů aktuálních požadavků na studenta a podmínek studia předmětu, které jsou vždy dospecifikovány první hodinu výuky předmětu,- prostudování povinné literatury před prvním setkáním,- vypracování a odevzdání zápočtové práce adekvátní kvality ve stanoveném termínu.

Garant

Mgr. Markéta Elichová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Markéta Elichová, Ph.D.