Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soc. a char. činnost v jih.regionu (KCHP / KSCHČ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / KSCHČ - Soc. a char. činnost v jih.regionu, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět má zájemce o jeho studium informovat o historii sociální práce a charitativní činnosti v jihočeském regionu, a to zejména v posledních 150 letech. Zaměřuje se přitom nejen na činnost v užším slova smyslu sociální, ale také na křesťanskou, politickou, spolkovou a bratrskou činnost, charitativní práci a s tím související aktivity v jihočeském regionu působících řádů a kongregací.

Získané způsobilosti

Student se absolvováním předmětu stává způsobilým konkretizovat poznatky obecných dějin a českých dějin v sociální a charitní oblasti na podmínky konkrétního regionu. Je také schopen nalézat souvislosti mezi stávajícím stavem sociální práce a charitní činnosti a jejich historickým vývojem.

Literatura

+ dosud kuse publikované nebo nepublikované stati a práce studentů HÚ JU, České Budějovice, zejména o Školských sestrách de N.D., petrinech aj. Kadlec J. Českobudějovická diecéze, Česé Budějovice. 1995. Ladenbauer, V. Das sociale Wirken der katholischen Kirche in der Diöcese budweis, Wien 1899. Beran, J. Gabriel Sneider.., Horažďovice. 1931. Kaman, J. Katolické sociální učení v historickém vývoji, brno. 1992.

Požadavky

Student je schopen analyzovat soc.. a char. činnost církve v jihočeském regionu a je z této analýzy zkoušen. Zkouška předpokládá rozhled v obecných a církevních dějinách v minimálním rozsahu daném střední školou.

Garant

Mgr. Tomáš VEBER, Th.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš VEBER, Th.D.