Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální etické otázky v praxi (KCHP / KSEOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / KSEOP - Speciální etické otázky v praxi, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata jsou vybírány s ohledem na studijní zaměření a zájmy studentů, možné náměty:- Situace morálky v evropské společnosti,- "Kulturní války" v Evropě,- Teologicko-etické otázky lidských práv,- Svoboda slova (jazyk jako úhelný kámen civilizace, deformace jazyka, pravdivost, politickákorektnost),- Speciální otázky sociální nauky církve,- Etika a masmédia,- Internetová etika (netiquette),- Etika reklamy,- Etické otázky homosexuality,- Teologicko-etické souvislosti ekologické etiky,- Etické otázky v oblasti geneticky modifikovaných organismů,

Získané způsobilosti

Student se zná speciální otázky etiky a je schopen samostatné reflexe a argumentace v tomto poli.

Literatura

Dokumenty o sdělovacích prostředcích, ČBK (6A). Praha, 1996. Koch, K.:. Konfrontace nebo dialog?. Vyšehrad, 2000. Kohák, E. Pražské přednášky. Vlašim, 1999. Weber, H.:. Spezielle Moraltheologie. Graz, 1999. Schockenhoff, E.:. Zur Lüge verdammt?. Freiburg, 2000. Život z víry. České Budějovice, 2005.

Požadavky

Znalost, reflexe a aplikace obsahu přednášek, studijních textů k předmětu a dalšíchdoporučených textů z literatury.

Garant

doc. Jindřich Šrajer, Dr. theol.

Vyučující

Mgr. Martina PAVELKOVÁ