Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Trh práce a politika zaměstnanosti (KCHP / KTPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / KTPZ - Trh práce a politika zaměstnanosti, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do situace na trhu práce v ČR v kontextu globalizace.2.Vývojové trendy na trhu práce v ČR a EU.3.Politika trhu práce4.Mobilita a flexibilita na trhu práce5.Znevýhodněné skupiny na trhu práce6.Zaměstnatelnost obyvatelstva7.Globalizace a vzdělávací výzvy8. Rub a líc globalizace9.Trvale udržitelný rozvoj a trh práce.10. Kvalita života a trh práce

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni interpretovat vztahový rámec pro pochopení vzájemných vztahů kvality lidského kapitálu a nabídky a poptávky na trhu práce v globalizované ekonomice.

Literatura

Kotýnková, M. - Němec, O. Lidské zdroje na trhu práce, Praha: Professional publishing, 2003. Durdisová, J. a kol. Materiály k seminářům ze sociální politiky, Praha: VŠE, 2001. Potůček, M. Sociální politika. Praha - Sociologické nakadatelství, 1995. Durdisová, J. a kol. Sociální politika v ekonomické praxi, Praha: Oeconomica VŠE, 2005. Krebs V. Sociální potika. ASPI, 2002. Brdek, M., Jírová, H. Trendy v evropské sociální politice, Praha: ASPI, 2002. Jírová H. Trh práce a politika zaměstnanosti. VŠE Praha, 1999. Kotýnková, M. Trh práce na přelomu tisíciletí, Praha: Oeconomica VŠE, 2006.

Požadavky

seminární práce

Garant

PhDr. Roman Míčka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jaroslav Šetek, Ph.D.