Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teologie rodiny a pastorace povolání (KCHP / KTRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / KTRP - Teologie rodiny a pastorace povolání, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Povolání k životuPovolání Lidu SmlouvyPovolání křesťanaVšeobecné povolání ke svatosti podle učení Druhého vatikánského konciluVývoj chápání manželství v dějinách církveManželství jako povolání k vzájemnému sdílení a ke sdílení životaPojetí manželství v současné společnostiManželství v učení katolické církveŘeholní životPastýřské poslání kněžíTrvalý diakonát a ostatní formy pastorační službyJiné formy zasvěcení BohuHledání životního posláníSubjektivní kritéria povoláníObjektivní kritéria povoláníProblém závazku a věrnosti

Získané způsobilosti

Schopnost poradit mladému člověku při rozhodování o jeho životní cestě.

Literatura

Familiaris consortio. In verbo tuo.. Schlussdokument des Europäischen Kongresses über die Berufungen zum Priestectum und Ordensleben in Europa, Roma. 1997. Pastores dabo vobis. Direktář pro službu a život kněží. Dokumenty II. vat. koncilu. 1994. Vita consecrata.

Požadavky

Základní zásady pomoci při orientaci v povolání.

Garant

doc. Michal Kaplánek, Th.D.