Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a metody soc.práce - streetwork (KCHP / KTSPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / KTSPS - Teorie a metody soc.práce - streetwork, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky2. Teoretické koncepty a historie3. Typy a účely skupin4. Význam skupiny pro jedince5. Organizace skupiny6. Vývojové fáze skupiny7. Osobnost a role vedoucího skupiny8. Techniky a formy skupinové sociální práce, komunikace ve skupině9. Svépomocné a podpůrné skupiny10. Terénní sociální práce

Získané způsobilosti

Student bude znát hlavní teorie a metody sociální práce se skupinou a dovede vhodně aplikovat způsoby práce se skupinou.

Literatura

Matoušek. O. a kol. Encyklopedie sociální práce. Praha, 2013. Matoušek. O. a kol. Metody a řízení sociální práce. Praha, 2003. Horská, J. Sociální práce se skupinou. Č. Budějovice, 2007. Studijní materiály. Corey, G. a kol. Techniky a přístupy ve skupinové psychoterapii. Portál, 2006. Černá, D. Úvod do terénní sociální práce. Ostrava, 2008. KOMÁRKOVÁ, R. ; VÝROST, J.; SLAMĚNÍK, I. Aplikovaná sociální psychologie. III, Sociálněpsychologický výcvik. Praha, 2001. KONTAKTNÍ PRÁCE. Praha, 2010. Rieger, Z. Loď skupiny. Hradec Králové, 1998. JANOUŠKOVÁ, K., NEDĚLNÍKOVÁ, D. Profesní dovednosti terénních pracovníků. Ostrava, 2008. Kratochvíl, S. Skupinová psychoterapie v praxi. Praha, 1995. BEDNÁŘOVÁ, Z.; PELECH, L. Sociální práce na ulici-streetwork. Brno, 2000. Yalom, I. Teorie a praxe skupinové psychoterapie. Hradec Králové, 1999.

Požadavky

- Při absenci studenta na výuce zjištění si od kolegů v ročníku aktuálních požadavků na studenta a podmínek studia předmětu, které jsou vždy dospecifikovány první hodinu výuky předmětu,- prostudování povinné literatury,- prostudování studijních materiálů,- shlédnutí videí s přednáškami odborníků,- absolvování písemného zápočtu.

Garant

Mgr. Markéta Elichová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Markéta Elichová, Ph.D.Mgr. Markéta Elichová, Ph.D.