Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy existenciální analýzy (KCHP / KZEA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / KZEA - Základy existenciální analýzy, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Témata existenciální analýzy (hodnoty, svoboda, smysl života)2) Teorie základních individuálních hodnot podle Alfrieda Langleho (rozpracování teorie V.E.Frankla)3) Přístup k psychickým poruchám v existenciální analýze

Získané způsobilosti

Porozumění příčinám psychických obtíží souvisejících s absencí smyslu života a porozumět vývoji hodnotových orientací.

Literatura

Frankl, V.:. Člověk hledá smysl. Praha, Psychoanalytické nakladatelství, 1994. Frankl, V.:. Lékařská péče o duši. Brno, Cesta, 1995. LUKAS, E. S.:. Logoterapie ve výchově. Praha, Portál 1997. Langle. A. Smysluplně žít. Aplikovaná existenciální analýza. 80-7295-037-9. Brno Cesta, 2002. Frankl, V.:. Vůle ke smyslu. Brno, Cesta, 1994.

Požadavky

1) Prostudovat a napsat seminární práci o rozsahu 8 stran o jedné z knih V.E.Frankla, E.Lukasové, A. Langleho, příp. jiná dle domluvy s vyučující.2) Napsat esej (2 strany) s příp. odkazy na použitou literaturu o jednom z témat existenciální analýzy (svoboda, zodpovědnost, smysl, osamělost, smrt, utrpení, bolest, hodnota)

Garant

Mgr. et Mgr. Karolina Diallo, Ph.D.

Vyučující

Mgr. et Mgr. Karolina Diallo, Ph.D.