Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy mediální etiky a pedagogiky (KCHP / KZMEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / KZMEP - Základy mediální etiky a pedagogiky, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociální komunikace. Základní pojmy a vztahy mezi nimi2. Média a jejich funkce v současné společnosti3. Základní charakteristiky médií4. Úloha médií ve společenských procesech5. Křesťanství a média6. Mediální gramotnost7. Základy mediální pedagogiky8. Základy mediální etiky9. Praktická zkušenost ze současné mediální sféry

Získané způsobilosti

Getting the basic characteristics of media issues, the role of media in contemporary society, the foundations of media ethics and education

Literatura

Hallin, D.C., Mancini, P. Systémy médií v postmoderním světě. Portál, 2008. Burton, G., Jirák, J.:. Úvod do studia médií. Barrister@Principal, Praha 2001. Bezdížek, V., Žantovský, P. Média a moc. Votobia, 2000. Bystřický, J., Mucha, I. K filozofii médií. Vydavatelství 999, 2007. Jirák, J., Kopplová, B. Média a společnost. Praha, Portál, 2003. McQuail, D.:. Úvod do teorie masové komunikace. Portál, Praha 1999.

Požadavky

Esej, testStudent zpracuje námět k medializaci nějaké zkutečnosti (cca 3 str.), pokusí se jej v nějakém médiu uplatnit. Ke zpracování patří zdůvodnění námětu (proč je daná skutečnost zajímavá), pro koho je zajímavá (cílová skupina), čeho se má medializací u recipientů dosáhnout, zdůvodnění výběru média (uvedení konkrétního kontaktu), způsob oslovení média.

Garant

Dr. Ing. Alois Křišťan, Th.D.

Vyučující

PhDr. Bedřich JETELINA, Th.D.Dr. Ing. Alois Křišťan, Th.D.