Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metody a techniky sociálního výzkumu (KCHP / MESV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / MESV - Metody a techniky sociálního výzkumu, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

K okolnostem ovlivňujícím společenskou realitu- Plán výzkumu - úvodní projekt- Organizace výzkumu- Příprava výběrového souboru- Charakteristika základních metod a technik sběru dat- Standardizované a nestandardizované techniky sběru dat- Techniky spojené s dotazováním, etika výzkumu- Analýza věcných skutečností - analýza dokumentů, obsahová analýza, případové studie- Techniky pozorování a sociometrie- Charakteristiky kvantitativního výzkumu- Hlavní typy kvalitativního výzkumu- Zpracování a analýza dat .- Způsoby prezentace získaných výsledkůCvičení :K základním pojmům sociálního výzkumu a jejich vztahůmIdentifikace-konceptualizace-operacionalizaceRole problémových okruhů a hypotéz ve výzkumuOrganizace výzkumuPilotní studie a předvýzkumVypracování dotazníku a kategorizace otázekK průběhu standardizovaného rozhovoruDiskuse o konkrétních výzkumných projektechKontrola validity a reliability datObsahová analýza v praxiKvalitativní výzkum a jeho přednostiTřídění dat I. a II. stupněPříprava zprávy a její prezentace

Získané způsobilosti

Studenti připraví projekt sociálního výzkumu se všemi hlavními částmi a příslušnou technikou, interpretují výsledky třídění I. a II. stupně, sestaví základní informaci o výsledcích výzkumu.

Literatura

Disman, M. Jak se vyrábí sociologická ynalost. Praha, 1993. Mišovič J. a kol. Od A do Z ve výzkumech veřejného mínění. Divišov Orego, 2011. Zich,F. Úvod do sociologického výzkumu. Praha, 2004. Mišovič J. V hlavní roli otázka. Praha, 2001. Ondrejkovič, P. Úvod do metodológie spoločenskovedného výskumu. Bratislava, 2005. Hendl, J. Přehled statistických metod zpracování dat. Praha, 2004.

Požadavky

Odevzdání projektu sociálního výzkumu na téma z oblasti sociální práce, čtení tabulek prvního a druhého stupně, příprava informace z výzkumu

Garant

RSDr. Ján Mišovič, CSc.

Vyučující

RSDr. Ján Mišovič, CSc.RSDr. Ján Mišovič, CSc.