Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy sociologie a sociálněvěd. výzk. (KCHP / SPVC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / SPVC - Základy sociologie a sociálněvěd. výzk., Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základní charakteristiky sociologie- Lidská společnost jako organizační proces- Sociální vztahy a pospolitosti- Sociální stratifikace , mobilita a sociální status- Příprava a realizace projektu sociologického výzkumu- Možnosti výběru ze základního souboru- Rozdělení metod a technik sociologického výzkumu- Příprava dotazníku a formulace otázek- Analýza věcných skutečností- Kvalitativní výzkum a jeho charakteristiky- Pokračování kvantitativního výzkumu- Zpracování kvantitativního výzkumu

Získané způsobilosti

Zvládnout základní témata obecné sociologie a interpretovat obsah vybraných sociologických disciplin a jejich klíčových pojmů

Literatura

Bauman, Z. Myslet sociologicky. Slon, Praha. 1996. Berger, P. L.:. Pozvání do sociologie. Naše vojsko, Praha 1991. Giddens, A. Sociologie. Praha: Argo, 2001. ISBN 80-7203-124-4.Bauman, Z. Úvahy o postmoderní době. Praha. 1995. Keller,J. Úvod do sociologie. Praha. SLON. 1994. Šubrt, J. a kol. Soudobá sociologie I. Praha. Karolinum.2007. Buriánek, J. Sociologie. Praha. Fortuna. 1996. 2000. Zich, F. Úvod do sociologie. Praha. VŠFS o.p.s. 2003.

Požadavky

Prostudování dvou z uvedených titulů doporučené literatury (vyjma slovníku ) a znalost přednášených témat. Úspšné absolvování testu. Vypracování a odevzdání projektu sociologického výzkumu.

Garant

RSDr. Ján Mišovič, CSc.

Vyučující

RSDr. Ján Mišovič, CSc.