Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální služby a SQSS (KCHP / SSQ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCHP / SSQ - Sociální služby a SQSS, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. pojetí sociálních služeb2. zákon 108/2006 o sociálních službách3. základní idey SQSS a jejich vzniku4. aktuální dění v oblasti SQSS a sociálních službách5. zavádění SQSS v organizaci poskytující sociální služby6. podstata S1 a jeho praktické zavádění v organizaci7. .... S2 ? S158. specifické požadavky při zavádění standardů ve službách pobytových, terénních a ambulantních9. specifické požadavky při zavádění standardů dle druhu sociální služby ? soc. poradenství, soc. péče, soc. prevence

Získané způsobilosti

- rozumí smyslu standardů kvality sociálních služeb- dovede být aktivním účastníkem procesu zavádění SQSS v organizaci

Literatura

Maceček, R. Proces individuálního plánování průběhu poskytování sociálních služeb. Ostrava, 2008. kol. Standardy kvality sociálních služeb - výkladový sborník pro poskytovatele. Praha, 2008. Studijní materiály. Zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách. Čermáková, K.; Johnová, M. a kol. Zavádění standardů kvality sociálních služeb do praxe. Praha : MPSV, 2002. kol. Individuální plánování a role klíčového pracovníka v soc. službách. Tábor, 2011. Maceček, R. Kvalita sociálních služeb. Ostrava, 2008. Krutilová, D.; Čámský, P.; Sembdner, J. Sociální služby. Matoušek. O. a kol. Sociální služby. Praha, 2007. Standardy kvality sociálních služeb - příručka pro uživatele. www.cekas.cz. www.mpsv.cz.

Požadavky

- Při absenci studenta/studentky na výuce zjištění si od kolegů v ročníku aktuálních požadavků a podmínek studia předmětu, které jsou vždy dospecifikovány první hodinu výuky předmětu,- studium základní literatury, které bude ověřováno při skládání zápočtu,- prostudování studijních materiálů,- shlédnutí či poslechnutí dokumentů.

Garant

Mgr. Markéta Elichová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Markéta Elichová, Ph.D.