Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z etiky v pomáhajících prof. 1 (KFI / KSEP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / KSEP1 - Seminář z etiky v pomáhajících prof. 1, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podrobné metodické a obsahové zadání závěrečné seminární práce provádí garant předmětu na začátku semestru. Toto zadání obdrží všichni studenti nejméně 3 měsíce před odevzdáním práce.

Získané způsobilosti

Cílem je vyjasnit specifika profesní etiky sociálního pracovníka tak, aby byl schopen se poučeně orientovat v etických problémech.

Literatura

SSP ČR. Etický kodex Společnosti sociálních pracovníků. předsednictvo ČNR. Listina základních práv a svobod. IFSW. Mezinárodní etický kodex sociálních pracovníků. Spaemann, R. Základní mravní pojmy a postoje, Praha: Svoboda, 1995. Matoušek, O. "Filozofická témata významná pro sociální práci", in: Matoušek, O. a kol., Základy sociální práce, Praha, Portál, 2001, str. 47-82. Nečasová, M. "Profesní etika", in: Matoušek, O. (vyd.), Metody a řízení sociální práce, Praha, Portál, 2003, str. 21-49. Praha: Portál, 2003. Spaemann, R. Štěstí a vůle k dobru. Praha, 1998. Anzenbacher, A. Úvod do etiky, Praha 1994.

Požadavky

Samostatné zpracování a odevzdání závěrečné seminární práce. Práce musí postupovat metodicky a věcně argumentovat a musí mít veškeré formální náležitosti (úvodní list, úvod, stať, závěr, seznam literatury, citace!) podrobněji viz Metodické pomůcky pro závěrečné práce http://www.tf.jcu.cz/getfile/08e7dfe316146697Práce nesmí být pouhým kompilátem! Student/-ka musí prokázat schopnost vystihnout hlavní etické pojmy a argumenty, schopnost jejich kritické reflexe a schopnost zaujmout vlastní teoretické stanovisko, které podloží vlastními solidními argumenty.Rozsah práce: min. 5 normostran A4 (tj. min. 9000 znaků včetně mezer). Práci je nutné odevzdat nejpozději do 30.1. 2016 v TIŠTĚNÉ PODOBĚ(!) do schránky č. 21 ve 2. patře budovy TF JU. Po odevzdání nelze práci již opravovat!

Garant

PhDr. Vojtěch ŠIMEK

Vyučující

PhDr. Vojtěch ŠIMEK