Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální výchova (KFI / KZEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / KZEK - Environmentální výchova, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Úvod2) Historie environmentálního uvědomění3) Environmentální problémy a hrozby I.4) Environmentální problémy a hrozby II.5) Hlavní témata environmentální výchovy I.6) Hlavní témata environmentální výchovy II.7) Hlavní témata environmentální výchovy III.8) Trvale udržitelný rozvoj I.9) Trvale udržitelný rozvoj II.10) Trvale udržitelný rozvoj III.11) Teoretická a praktická východiska environmentálně odpovědné praxe I.12) Teoretická a praktická východiska environmentálně odpovědné praxe II.13) Teoretická a praktická východiska environmentálně odpovědné praxe III.14) Shrnutí

Získané způsobilosti

Porozumění hlavním příčinám, souvislostem a dopadům environmentální krize. Schopnost prezentovat vybrané environmentální téma a uplatnit nabyté znalosti i v praxi.

Literatura

Činčera, J. Environmentální výchova: od cílů k prostředkům. Brno, 2007. Husták, J., Máchal, A., Slámová, G. Malý ekologický a environmentální slovníček. Brno, 1997. Moldan, B. (Ne)udržitelný rozvoj: Ekologie hrozba i naděje. Praha, 2001. Výukový materiál přednášejícího. Moldan, B. Životní prostředí: Globální perspektiva. Praha, 1994. Ondok, J. P. Člověk a příroda: Hledání etického vztahu. Kostelní Vydří, 1998. Moldan, B. Ekologická dimenze udržitelného rozvoje. Praha, 2001. Skýbová, M. Etika a příroda: Proč brát morální ohledy na přírodu?. Červený Kostelec, 2011. Kolářský, R. Filosofický význam současné ekologické krize. Praha, 2011. Kamarýt, J. Kapitoly o filosofii přírody. Praha, 1997. Jonas, H. Princip odpovědnosti: Pokus o etiku pro technologickou civilizaci. Praha, 1997. Meadows, D. Překročení mezí: konfrontace globálního kolapsu s představou trvale udržitelné budoucnosti. Praha, 1995. Nátr, L. Rozvoj trvale neudržitelný. Praha, 2005. Kohák, E. Zelená svatozář: Kapitoly z ekologické etiky. Praha, 2006. Gore, A. Země na misce vah: ekologie a lidský duch. Praha, 2000.

Požadavky

seminární práce v rozsahu 5 stran A4 na vybrané téma po domluvě s vyučujícím (práci je nutné odevzdat ještě před absolvováním zápočtového testu, a podle pokynů vyučujícího); úspěšné zvládnutí zápočtového testu

Garant

PhDr. Vojtěch ŠIMEK

Vyučující

PhDr. Vojtěch ŠIMEK