Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Náboženství a filmy (KFI / NAFI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / NAFI - Náboženství a filmy, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvodní hodina2. - 12. Projekce filmu/dokumentu a následná řízená diskuze.13. Závěrečné zhodnocení a diskuze.

Získané způsobilosti

Student získá přehled základních náboženských témat vybrané české a zahraniční filmové (dokumentární) produkce. V pedagogem řízených diskuzích se prohloubí jeho dovednost formulovat vlastní názor na probíranou problematiku (např. nábožensky motivované násilí, západní pohled na východní náboženství, sektářské myšlení, dějiny křesťanství apod.). V eseji prokáže schopnost ucelené argumentace a obhájení vlastního stanoviska také v písemném projevu.

Literatura

Thompson, K. Dějiny filmu. Přehled světové kinematografie. Praha, 2007. Putna, Martin C. Film a náboženství. Uherské Hradiště, 1997. Blažejovský, J.:. Spiritualita ve filmu. Centrum pro studium demokracie a kultury. Suchánek. A vdechl duši živou. Olomouc. Bordwell, David; Thompsonová, Kristin. Dějiny filmu. Praha, 2007. Bordwell, D. - Thompson, K.:. Film Art: An Introduction. Ninth edition. New York, 2009. Monaco, James. Jak číst film. Svět filmu, médií a multimédií. Praha, 2006. Szczepanik, P.:. Nová filmová historie : antologie současného myšlení o dějinách kinematografie a audiovizuální kultury. Praha. Salve - revue pro teologii a duchovní život; Víra ve filmu 2/04. Praha, 2004. Zuska, Vlastimil (ed.). Sborník filmové teorie, Angloamerické studie. Praha, 1991. Suchánek. Topografie transcendentních souřadnic filmového obrazu. Olomouc.

Požadavky

nejméně 75 % účast na semináři, aktivní účast na semináři, k zápočtu emailem odevzdaná esej (klapetek.martin@gmail.com).

Garant

Mgr. Martin Klapetek, Ph.D.