Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář ze stylistiky odborného textu 1 (KFI / SOT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFI / SOT1 - Seminář ze stylistiky odborného textu 1, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti postupně předkládají k posouzení vlastní libovolné teoretické texty (nebo jejich části) upotřebené v jiných předmětech a pokouší se je vzájemně posuzovat, opravovat, vylepšovat či jinak poskytovat zpětnou vazbu jejich pisatelům.

Získané způsobilosti

Student se naučí kriticky, z odstupu a očima jiných čtenářů nahlédnout vlastní text a díky tomu jej stylisticky a gramaticky zredigovat natolik, aby byl srozumitelný a logický nejen pro něho samotného, ale také pro ty, kterým je určen

Literatura

J. Šanderová. Jak číst a psát odborný text ve společenských vědách. Sociologické nakladatelství, Praha, 2005. Svozilová, N.:. Jak dnes píšeme/mluvíme a jak hřešíme proti dobré češtině. Jinočany:H+H,Praha, 2000. Čmejrková, S., Daneš, F., Světlá, J. Jak napsat odborný text. Voznice: Leda, 1999. ISBN 80-85927-69-1.Sgall, P., Panevová, J.:. Jak psát a jak nepsat česky. Praha, Karolinum, 2004. Kubátová, H.- Šimek, D. Od abstraktu do závěrečné práce. jak psát ( a možná i napsat závěrečnou práci ve společenskovědních oborech. Olomouc: Univerzita Palackého, 2002. BEHÚN, D. - BEHÚN, P. Pište správně česky: poradna šílených korektorů. Brno: Zoner Press, 2010. Hloušková, D. - Krobotová,M. Diplomové a závěrečné práce. Olomouc: Univerzita Palackého, 2002. Novák, K. -novotná, M. -Soják, S. Mapa české gramatiky. Dubicko: INFOA, 1993. Filka. J. Metodika tvorby diplomové práce. Brno: Knihař, 2002. Brabcová, R.:. Novinky z pravopisu a tvarosloví. Dobřichovice, 1996. Spousta, V. Vádemékum autora odborné a vědecké práce ( se zaměřením na práce pedagigické). Brno: Masarykova univerzita, 2001. EISNER, P. Chrám i tvrz. Kniha o češtině. Praha: Nakladatelství Lidové noviny, 1992. EISNER,P. Rady Čechům, jak se hravě přiučiti češtině. Praha: Academica, 2002.

Požadavky

- poskytnutí jednoho či více vlastních teoretických textů (či jejich částí) k posouzení ostatním- pravidelná domácí četba/oprava předložených textů či jiné návrhy na jejich vylepšení - aktivní účast v hodinách- max. 3 absence

Garant

PhDr. Vít Erban, Ph.D.