Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika dramatických činností (KPD / KMD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / KMD - Metodika dramatických činností, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do studia, teorie a terminologie,Odlišnosti mezi dramaterapií, biblioterapií, poetoterapií, sociodramatem a psychodramatem.Otázka katarze.Skupinová aktivita dynamikaKlientela a přístup dramaterapeutaProfesní kompetence dramaterapeuta,Teatroterapeutický projekt.Herní specialista, nemocniční klaun, kompetence, význam, cíleBiblioterapie, postupy, práce s textem převzatým a autorskýmPoetoterapie

Získané způsobilosti

Student získá další znalosti z dramatické výchovy rozšířené o nejnovější trendy z oblasti dramaterapie, biblioterapie a poetoterapie, které se stále více uplatňují v řešení osobnostních a sociálních problémů.Student chápe principy dramaterapie, biblioterapie a poetoterapie. Student je schopen vytvořit drobný projekt na základě osobní zkušenosti z projektu terapeutického, kterého se zúčastnil a to na základě rozboru projektu, celkové reflexe a pojmenování jednotlivých kroků při realizaci konkrétního projektu.Student je schopen posoudit a použit konkrétní projekt, který by řešil problém skupiny, jednotlivce.

Literatura

Valenta M. Dramaterapeutické projektování, UP Olomouc, 2003. Valenta M., Resman M. Dramaterapie, Nakl. "Netopejr", Olomouc. 1999. Valenta M. a kol. Herní specialista, UP Olomouc, 2003. Svoboda P. Poetoterapie, UP Olomouc, 2007. Vášová L. Úvod do bibliopedagogiky, ISV Praha, 1995. Vášová L., Černá M. Bibliopedagogika, SPN Praha 1986. Muller O. Dramaterapeutické techniky, UP Olomouc, 2004. Valenta J.:. Metody a techniky dramatické výchovy, Agentura Strom, Praha 1997. Tegze O. Neverbální komunikace, Computer Press Praha, 2003. Valenta M. a kol. Rukověť dramaterapie a teatroterapie, UP Olomouc, 2006. Luscher M.:. Čtyřbarevný člověk, nakl. I. Železný, Praha 1997. Way B. Rozvoj osobnosti dramatickou improvizací, ISV nakladatelství, Praha. 1996.

Požadavky

90% docházka, aktivita při výuce, plnění zadaných úkolů v rámci cvičení. Aktivita při reflexi splněných činností.

Garant

Mgr. Jiří Pokorný