Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie a praxe výtvarných aktivit 2 (KPD / KTVA2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / KTVA2 - Teorie a praxe výtvarných aktivit 2, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Projekt "Lidé na okraji" - principy ateliérové tvorby. Psychologické základy teorie tvorby.Kapitoly z historie oboru výtvarná výchova. Klíčové osobnosti oboru výtvarná výchova.Úvod do didaktiky výtvarné výchovy. Vlastní výtvarná tvorba posluchače zaměřená na obsáhnutí širokého spektra výtvarně vyjadřovacích prostředků.

Získané způsobilosti

Student si osvojí základy výtvarné dovednosti, které dokáže aplikovat při práci pedagoga volného času, přičemž dokáže definovat vhodnou techniku vzhledem ke specifickému založení dítěte (extrovert - introvert) i vzhledem k věkovým zvláštnostem v souvislosti s výtvarným projevem.

Literatura

Uždil, J., Zhoř, I.. Výtvarné umění ve výchově mládeže. Praha: SPN, 1964. ISBN 14-031-64. Kohlová, M.A., Gainerová, C. Dalších 199 výtvarných činností. Praha: Porál. 2003. Roeselová, V. Metodika výtvarné výchovy v ZUŠ. Praha, Fortuna. 1991. Read,H.. Výchova uměním. Praha: Odeon 1967. Kohlová, M.A.. 200 výtvarných činností. Praha: Portál 2003.

Požadavky

Účast na seminářích a realizace jednotlivých výtvarných technik. Realizace vlastního artefaktu v rámci projektu "lidé na okraji".

Garant

PhDr. Michal Filip, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Michal Filip, Ph.D.