Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy filosofie výchovy (KPD / KZFV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / KZFV - Základy filosofie výchovy, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Filosofie a výchovaFILIA, SOFIA, PAIDEIA, THEORIA, POLISAktuálnost výchovyAGOGÉ, AGOGIKAOntologická východiska výchovyEpistemologická východiska výchovyMetodologická východiska výchovyDějinné proměny SCHÓLÉPOLIS - politická východiska výchovyFilosofie a teologie ve výuce

Získané způsobilosti

" Prokázat porozumění vychovatelskému povolání z filosofického náhledu" Rozlišit různé výchovné směry" Analyzovat význam a směřování různých výchovných systémů" Kompetentně se rozhodovat pro nejvhodnější výchovné postupy

Literatura

Augustin. O pořádku, o učiteli. Praha, Česká akademie věd a umění, 1942. PALOUŠ, R. Heretická škola: O filosofii výchovy ve světověku a Patočkově pedagogice čili filipika proti upadlé škole. Praha, OIKOYMENH, 2008. ISBN 978-80-7298-302-5. Piťha, P. Výchova, naděje společnosti. Praha. Poustevník., 2006. ISBN 80-86610-18-7.Pešková, J.; Schücková, L.:. Já, člověk.. Praha. SPN., 1991. ISBN 80-04-21766-4.PALOUŠ, R. K filosofii výchovy. Východiska fundamentální agogiky. Praha, SPN, 1991. ISBN 80-04-25390-3. Kratochvíl, Z.:. Výchova, zřejmost, vědomí. Praha, 1995.

Požadavky

Esej, on-line testVeškeré práce pro splnění zkoušky musí být odevzdány vyučující nejpozději 15 pracovních dnů před koncem zkouškového období.

Garant

PhDr. Zuzana Svobodová, Ph.D.