Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Církevní vzdělávání dospělých 2 (KPD / NCVD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / NCVD2 - Církevní vzdělávání dospělých 2, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- metodologická východiska teorie vzdělávání dospělých- sociální funkce vzdělávání dospělých- cílové zaměření vzdělávání dospělých- struktura procesu vzdělávání dospělých- činitelé vzdělávacího procesu- specifické metody a formy výchovného působení na dospělé.

Získané způsobilosti

Studenti analyzují současnou aktuální situaci české církve ve vztahu k církevnímu vzdělávání zaměřeného na dospělé adresáty, a to pod zorným úhlem základních kategorií teorie vzdělávání dospělých.Prakticky aplikují získané teoretické poznatky v didaktické práci s konkrétní skupinou a osvědčí schopnost tuto aktivitu kriticky vyhodnotit.

Literatura

Beneš, M. Andragogika filozofie - věda. Praha, Eurolex Bohemia. 2001. Křišťan, A., Renöckl, H. Církev a společnost. České Budějovice: Setkání, 1999. Leirman, W. Čtyři kultury ve vzdělávání. Praha Karolinum, 1996. 1996. Renöckl, H. Osobní identita - katolická identita. Teologické texty. 1996. Šimek, D. Vybrané problémy teorie výchovy dospělých. Olomouc, 1991. Renöckl, H. Bildung zeigt Perspektiven fül Leben und Wirtschaft. 1995. Renöckl, H. Kirchliche Erwachsenenbildung heute. Marianist. 1996.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích (povolená absence 20%). Zpracování vlastního didaktického projektu: průzkum zájmu o vzdělávací témata v konkrétní skupině, didaktická příprava odpovídajícího tematického celku, jeho aplikace v praxi a obhajoba v závěrečném kolokviu.

Garant

doc. PhDr. Ludmila Muchová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Muchová, Ph.D.doc. PhDr. Ludmila Muchová, Ph.D.