Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Estetická výchova 1 (KPD / NEVY1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / NEVY1 - Estetická výchova 1, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. umění neumění, naivní umění2. umění a kýč3. lidové umění4. lidové umění5. lidová architektura6. lidová architektura7. užité umění8. krásno, krása, vkus9. teorie zlatého řezu10. genius loci - vybrané kapitoly z Day, Ch.; Duch a místo11. genius loci - vybrané kapitoly z Day, Ch.; Duch a místo12. genius loci - vybrané kapitoly z Day, Ch.; Duch a místo

Získané způsobilosti

Student je schopen definovat základní pojmy vztahující se k problematice uvedené v obsahu předmětu, je schopen diskuze při současné aplikaci osvojených poznatků, je schopen samostatně posoudit určitou problematiku z oblasti estetiky.

Literatura

" M. Jůzl. Dějiny umělecké kultury 1,2, SPN, Praha, 1989. " Ch.Norberg-Schulz. genius loci, Odeon, Praha, 1994. " E. Sourian. , Encyklopedie estetiky, Victoria publishing,a.s., Praha, 1994. " M. Černá. Dějiny výtv. umění: Idea servis? Praha, 1996. Mráz, B. Dějiny výtvarné kultury; Jůzl, M.: Dějiny umělecké kultury; Odehnalová, A.: Vybrané kapitoly z dějin kultury; Šindelář, B.: Krása v nás a kolem nás; Souriau, E.: Encyklopedie estetiky; Hanzlíková, A.: Vkus a nevkus. " Ch.Day. Duch a místo, Era, Brno, 2004. "D.Šindelář. Krása v nás a kolem nás,Albatros, 1981. " J.Škabrada. ,Lidové stavby, Argo, 1999. " J. Staňková. Lidové umění z Čech, Moravy a Slezska, Panorama, Praha, 1987. " J.Spirhanzl Duriš. Staré jihočeské chalupy, EarthSave CZ s.r.o.,Praha, 2006. Odehnalová, J. Vybrané kapitoly z dějin kultury. Brno: Cerm, s.r.o., 1997.

Požadavky

Vypracování rešerše textu vybraného díla z oblasti teorie estetiky (článek, kniha apod.).Rozsah rešerše: min. 2 normostrany(Rešerší je zde míněn soupis subjektivně nejdůležitějších bodů a myšlenek textu, které slouží k rychlému pochopení a orientaci v tématu. Jedná se o práci tvořenou z citací a parafrází, u kterých se musí dbát na zachování významu rešerše v porovnání s výchozím textem.)Vhodnost zvoleného textu předem konzultujte s vyučujícím. Termín odevzdání práce: do 4.5.2014 zaslat na email: mfilip01@tf.jcu.cz

Garant

PhDr. Michal Filip, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Michal Filip, Ph.D.