Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prohlub. metodicko-didaktický seminář (KPD / PFMDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / PFMDS - Prohlub. metodicko-didaktický seminář, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-6. Vzdělávací oblast Člověk a společnost vzdělávací obor Výchova k občanství dle RVP ZV (se vzdělávacím obsahem Člověk ve společnosti, Člověk jako jedinec, Stát a hospodářství, Stát a práce, Mezinárodní vztahy, Globální svět).7.-12. Vzdělávací oblast Člověk a společnost vzdělávací obor Občanský a společenskovědní základ dle RVP G (Člověk jako jedinec, Člověk ve společnosti, Občan ve státě, Občan a právo, Mezinárodní vztahy, Globální svět, Úvod do filosofie a religionistiky).13.-14. Vybraný vzdělávací obsah RVP středního odborného vzdělání.

Získané způsobilosti

Didaktické znalosti a dovednosti v rámci profesní přípravy.

Literatura

Hořejšová, D. Didaktika občanské nauky a základů společenských věd. Praha: Naše vojsko., 1996. Labischová, D., Labisch, M. Metodika výuky občanské výchovy na 2. stupni základních škol z pohledu pedagogické praxe. Náměty pro začínající učitele. Ostrava: OU., 2010. Tomeček, S. Metodika výuky základů společenských věd na středních školách z pohledu pedagogické praxe ? náměty pro začínající učitele. Ostrava: OU., 2010. Plch, J. Mezipředmětové vztahy a specifika výchovněvzdělávacího procesu. Praha: SPN., 1987. Kalhous, Z., Obst, O. Školní didaktika. Praha: Portál., 2009. Hořejšová, M. Didaktika občanské nauky a základů společenských věd. Praha: Naše vojsko., 1994. Edukace času: EduČas: výukové materiály, pracovní listy a příprava na hodiny pro učitele dějepisu, výchovy k občanství a základů společenských věd. Ostrava: Moravskoslezský kraj., 2012. Ondráčková, J. Výchova k občanství: manuál pro učitele občanské výchovy na druhém stupni základní školy a v nižších ročnících víceletých gymnázií. Praha: Fortuna., 1999. Mudrychová, J. Základy společenských věd: 25 podrobně zpracovaných témat. Třebíč: Radek Veselý., 2001. Silberman, M. 101 metod pro aktivní výcvik a vyučování: osvědčené způsoby efektivního vyučování. Praha: Portál., 1997.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, průběžné vypracovávání zadávaných úloh.

Garant

PaedDr. Petr Bauman, Ph.D.doc. PhDr. Helena Zbudilová, Ph.D.