Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz první pomoci pro zdravotníky z. a. (KPD / PPZA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / PPZA - Kurz první pomoci pro zdravotníky z. a., Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je realizován ve formě vzdělávacího zážitkového semináře ZDrSEM:1. Jednotný postup pro řešení všech zdravotních událostí2. Resuscitace3. Život zachraňující úkony4. Poranění páteře5. Krvácení a šok6. Úrazy břicha, hlavy, pánve, hlavy7. Poranění končetin8. Popáleniny, omrzliny9. Podchlazení a přehřátí10. Alergie11. Onemocnění (rozsah dle varianty kursu)12. Úrazy el. proudem a bleskem13. Tonutí14. Ošetření v důsledku poranění zvířetem (uštknutí hadem, klíšťata apod.)

Získané způsobilosti

Studenti získají potřebné znalosti a praktické dovednosti pro tuto roli. Studenti se rovněž seznámí s hygienickými požadavky pro pořádání letního dětského tábora.

Literatura

Štěpánek, K., Pleskot, R. První pomoc zážitkem podle kurzu ZdrSEM. Computer Press, 2009. ISBN 978-80-251-2564-9.? Vyhláška 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti.

Požadavky

Účast po celou dobru blokové výuky, úspěšné složení závěrečné praktické zkoušky.Kurz se uskuteční v termínu 8.-12. 4. 2015, předpokládaná cena 3900 Kč.

Garant

Mgr. Richard MACKŮ, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Richard MACKŮ, Ph.D.