Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vedení a organizace zájmových aktivit (KPD / VOZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPD / VOZ - Vedení a organizace zájmových aktivit, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zájmové vzdělávání jako součást výchovy ve volném čase.Zájmové vzdělávání a jeho specifika.Pedagogický tým a osobnost pedagoga.Právní rámec a organizace zájmového vzdělávání v ČR.Metodika přípravy a výchovného působení v zájmovém útvaru.Animace jako výchovná metoda.Jednotlivé aspekty výchovného působení v rámci sportovní, výtvarné, hudební a dramatické výchovy.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti z oblasti zájmového vzdělávání jako součásti výchovy ve volném čase.Student je seznámen se základním právním rámcem práce středisek pro volný čas dětí a mládeže.Student se orientuje v psychologických, pedagogických a sociálních aspektech zájmového vzdělávání.Student navrhuje konkrétní postupy při práci na konkrétním projektu v zájmových činnostech.Student je schopen uplatnit poznatky z metodiky přípravy a výchovného působení v zájmovém útvaru v praxi. Student zvládá aplikaci vybraných technik a dovedností z oblasti hudebního, výtvarného, literárně dramatického a sporovního zájmového vzdělávání.

Literatura

NIDM. Metodika pro podporu ŠVP ve školských zařízeních pro zájmové vzdělávání. Praha, 2007. ISBN 978-8086784-03-8.Hájek, B. Nástin metodiky vedení zájmové činnosti. Praha, 2007. Hofbauer. B. Kapitoly z pedagogiky volného času. Č.Budějovice, 2010. Franková, E. Kreativita a inovace v organizaci. Praha, 2011. ISBN 978-80-247-3317-3.Holas, M. Malý slovník základních pojmů z hud. pedagogiky a hudební psychologie. Praha, 2001. Deblová, M. Motivace jako nástroj řízení. Praha, 2005. jakákoliv herní příručka obsahující třídění a metodiku her. (např. Zapletal, Šimanovský, Chour..). Way, B. Rozvoj osobnosti dramatickou improvzací. Praha, 1996. Plamínek, J., Fišer, R. Řízení podle kompetencí. Praha, 2005. ISBN 80-247-1074-9.Valenta, M. Dramaterapeutické projektován. Olomouc, 2003. Šimanovský, Z. Hry s hudbou a techniky muzikoterapie. Praha, 2007. Spousta, V. et al. Metody a formy výchovy ve volném čase. Brno, 1996. Pávková, J. a kol. Pedagogika volného času. Praha, 2002. BEDRNOVÁ, E., NOVÝ, I. a kol. Psychologie a sociologie řízení. Praha, 2002. ISBN SBN 80-7261-064-3.Slepičková, I. Sport a volný čas. Praha, 2000. Read, H. Výchova uměním. Praha, 1967.

Požadavky

aktivní účast, zpracování a prezentace referátu na zadané téma (ve skupině), závěrečné kolokvium

Garant

Mgr. Karel Ochozka

Vyučující

Mgr. Karel Ochozka