Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodický seminář (KTEO / KMETS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTEO / KMETS - Metodický seminář, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah předmětu je rozdělen do 12 okruhů:1. Charakteristika odborného textu2. Etické principy odborných textů3. Struktura odborné práce4. Výběr tématu5. Odborné zdroje6. Odborné časopisy7. Bibliografické citace8. Odkazy v textu9. Psaní odborného textu10. Jazyková stránka odborných textů11. Formální úprava odborných prací12. Grafická úprava odborného textu

Získané způsobilosti

- studenti znají formální požadavky pro zpracování seminárních a závěrečných prací- studenti umí psát odborný text- studenti znají metodiku zpracování bibliografických citací a odkazů- studenti se orientují v odborných zdrojích svého oboru

Literatura

ČSN ISO 690. Bibliografické citace: obsah, forma a struktura. Český normalizační institut. Praha, 2011. VEBER, T. - BAUMAN, P. Metodická pomůcka ke zpracování závěrečných prací. Závazné pokyny a doporučení pro seminární, bakalářské, diplomové a jiné závěrečné práce na TF JU. TF JU. České Budějovice, 2010. ZBÍRAL, R. Příručka psaní seminárních a jiných vysokoškolských odborných prací. Linde. Praha, 2009. ISBN 978-80-7201-779-9.ECO, U. Jak napsat diplomovou práci. Votobia. Olomouc, 1997. ISBN 978-80-7198-173-7.

Požadavky

Požadavky na studenta v denním studiu jsou: minimální absence (povoleny 3 absence), prostudování povinné literatury a obhajoba seminární práce (vypracování bibliografických citací).V kombinovaném studiu: prostudování povinné literatury a obhajoba seminární práce (vypracování bibliografických citací a jejich konzultace s vyučujícím).

Garant

Mgr. Tomáš VEBER, Th.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš VEBER, Th.D.