Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Totalitní režimy 20. st. a jejich oběti (KTEO / KTRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTEO / KTRO - Totalitní režimy 20. st. a jejich oběti, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kurz je koncipován do třech základních tématických okruhů:1. Fašistické totalitní režimy v Evropě2. Německý nacionální socialismus3. Komunistické režimy v EvropěKaždý tématický okruh je dělen do následujících pododdílů:1. Historické, politické a filozofické kořeny totalitního systému2. Destabilizace stávajícího politického systému a proces převzetí moci3. Proces upevňování totalitní moci aneb hledání nepřátel, zločiny totalitního režimu4. Projevy nesouhlasu a občanské statečnosti galerie obětí totalitního režimu5. Konec totalitního režimu6. Vypořádání s minulostí

Získané způsobilosti

Student získá kompetentce, aby byl schopen interpretovat problematiku totalitních režimů 20. století.

Literatura

COURTOIS, S. et al. Černá kniha komunismu. Praha-Litomyšl, 1999. BULLOCK, A. Hitler a Stalin. Paralelní životopisy. Praha, 1995. BEDÜRFTIG, F. Třetí Říše a druhá světová válka. Lexikon německého národního socialismu. Praha, 2002. K jednotlivým tématům referátů bude doporučena konkrétní literatura. PAXTON, R. Anatomie fašismu. Praha, 2007. PROCCACI, G. Dějiny Itálie. Praha, 2010. KONTLER, L. Dějiny Maďarska. Praha, 2011. KRIEGER, K. F. Dějiny Německa. Praha, 2004. DVOŘÁK, L. et al. Dějiny Ruska. Praha, 2012. SERVICE, R. Soudruzi : Světové dějiny komunismu. Praha, 2009.

Požadavky

Student KS formy aktivní komunikace per email s garantem předmětu, individuální konzultace a 2 referáty v písemné formě.

Garant

prof. PaedDr. ThLic. Martin Weis, Th.D.

Vyučující

prof. PaedDr. ThLic. Martin Weis, Th.D.