Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Uvedení do studia na Teologické fakultě (KTEO / KUS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTEO / KUS - Uvedení do studia na Teologické fakultě, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teologická fakulta a její posláníZákladní pojmy: religiozita, spiritualita, náboženství, teologieVýchodiska křesťanské teologieVývoj teologického myšlení v době vzniku BibleVývoj teologického myšlení v dějinách církveTeologické disciplíny a jejich vztah k ostatním vědámTeologie v současnostiNáboženská problematika v pedagogiceEmpirické a spekulativní vědy a jejich metodyZákladní zásady výzkumu ve filozofii, v teologii a v dalších humanitních oborechPostup při zpracovávání odborných pojednání v humanitních oborechFilozofické a teologické souvislosti pedagogiky volného času

Získané způsobilosti

Orientace ve vzájemných vztazích teologických disciplín mezi sebou i vůči souvisejícím humanitním oborům.

Literatura

Štampach, I.O. Náboženství v dialogu. Praha: Portál, 1998. ISBN 80-7178-168-1.Vyznání víry církve. České Budějovice, 1999. Beinert, Wolfgagng. Dogmatik studieren. Einführung in dogmatisches Denken und Arbeiten. Regensburg. Pustet. 1985. Fiorenza, F.S., Galvin, J.P. Systematická teologie III. Římskokatolická perspektiva. Brno/Praha : CDK/Vyšehrad, 2000. Kaplánek, M. Vztah teologie k pedagogice a sociální práci. In Fórum pastorálních teologů III. Olomouc, 2003.

Požadavky

Znalost vývoje a metody práce teologických disciplín.

Garant

Mgr. František ŠTĚCH, Th.D.

Vyučující

Mgr. František ŠTĚCH, Th.D.Mgr. František ŠTĚCH, Th.D.