Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané texty SZ (KTEO / KVSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTEO / KVSZ - Vybrané texty SZ, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Téma utrpení v literatuře starověkého blízkého východu2. Kniha Job (pozorná četba s výkladem)POZNÁMKA: Některé materiály ke studiu tohoto předmětu hledejte během semestru na fakultních webových stránkách u jména vyučujícího.

Získané způsobilosti

Na základě samostudia by měl student v závěru svého snažení získat přehled a hlubší porozumění určitému tématu nebo starozákonní biblické knize.

Literatura

International Bible Society. Průvodce životem - Jób. Praha: Luxpress, 1995. ISBN 80-7130-052-7.Starozákonní překladatelská komise. Výklady ke Starému zákonu III. Knihy naučné: Job - Píseň písní. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství, 1998. Prosecký, J. Prameny moudrosti: mudroslovná literatura staré Mezopotámie. Praha: ISE, 1995. Martini, C.M. Vytrvali jste se mnou v mých zkouškách: Úvahy o Jóbovi. Brno: CDK, 1994.

Požadavky

1. Nastudovat si materiály k tomuto předmětu dostupné na webových stránkách fakulty u jména vyučujícího.2. Přečíst si Knihu Jób opatřenou poznámkami (čili jednu ze dvou knih uvedených jako základní literatura).3. Závěrečné kolokvium nad knihou Jób a tematikou utrpení.

Garant

ThLic. Adam Mackerle, Th.D.

Vyučující

ThLic. Adam Mackerle, Th.D.ThLic. Adam Mackerle, Th.D.