Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Liturgická cvičení (KTEO / NLICV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTEO / NLICV - Liturgická cvičení, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Volba tématu bohoslužby; příprava bohoslužby slova s promluvou a s využitím symbolických prvků; realizace v hodině za pomoci ostatních účastníků.

Získané způsobilosti

Umět připravit a realizovat bohoslužbu slova pro nejrůznější příležitost s využitím znakového jednání.

Literatura

Demel, Z. (ed.). Bohoslužby pro nejrůznější příležitosti. Jejich příprava a příklady. Č. Budějovice TF JU, 2006. ISBN 80-7040-909-6.Bauernfeind, H.; Schlemmer, K. Feiern in Zeichen und Symbolen. Neue Modelle für priesterlose Gottesdienste. Freiburg i.Br.: Herder, 1998. ISBN 3-451-26523-0.Bauernfeind, H. ; Geier, R. (Hg). Leben braucht Segen. Segensfeiern. Freiburg i. Br. Herder, 2002. ISBN 3-451-27716-6.

Požadavky

Připravit a realizovat zvolenou bohoslužbu se znakovým jednáním za pomoci ostatních účastníků. Po realizaci odevzdat detailní text bohoslužby včetně sedmiminutové promluvy v elektronické podobě.V PS se vyžaduje 85%-ní účast, v KS je třeba se zúčastnit všech cvičení!

Garant

ThLic. Michaela Vlčková, Th.D.

Vyučující

ThLic. Michaela Vlčková, Th.D.