Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prázdninová praxe (OPR / KPRPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPR / KPRPV - Prázdninová praxe, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe probíhá jako aktivní účast na přípravě a realizaci letních táborů pro děti a mládež organizovaných v rámci katechetické činnosti farností nebo sborů.

Získané způsobilosti

Student se má naučit respektovat tělesný a psychický stav a dispozice účastníků. Má být schopen nalézt a pojmenovat jednak vlastní projevy dětí a mladých lidí, jednak prvky skupinové dynamiky, které jsou z psychologického a náboženskopedagogického pohledu charakteristické pro určitý věk, a využít je pro modifikaci náboženského učebního procesu účastníků.

Literatura

Chour, J. Receptář her. Praha, Portál 2000. http://vyuka.mucamaca.czMuchová, Ludmila. Náboženská edukace v současné společnosti. Ružomberok, 2009. Neuman, J. Turistika a sporty v přírodě. Praha : Portál, 2000. ISBN 80-7178-391-9.Vágnerová, M. Vývojová psychologie: dětství a dospívání. Praha, 2012.

Požadavky

10-14 dní praxe na letním táboře/kurzu/, kterou pořádá farnost nebo jiná církevní organizace, a který má katechetický charakter. Absolvování praxe a včasné odevzdání smlouvy, zprávy z praxe postupující podle zadání cílů praxe vyučující a účast na kolokviu, v němž praktikanti představí a konzultují své závěrečné hodnocení praxe, jsou nezbytnými předpoklady pro udělení zápočtu. Studenti si předmět zapisují v ZS, který bezprostředně následuje po období (prázdninách), v němž se praxe účastnili. Termíny a podrobné informace k praxi zveřejňuje garant předmětu na webových stránkách KPD a na informační schůzce.

Garant

Mgr. Richard MACKŮ, Ph.D.doc. PhDr. Ludmila Muchová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Richard MACKŮ, Ph.D.doc. PhDr. Ludmila Muchová, Ph.D.