Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pastorační praxe (OPR / KPRX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPR / KPRX - Pastorační praxe, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Praxe probíhá formou vlastní tvůrčí činnosti, pod dohledem zkušených pracovníků. Hodinová dotace praxe je 30 hod.Předmět je zakončen závěrečným reflexním seminářem.

Získané způsobilosti

Student získá informace o struktuře zařízení, orientuje se v situaci a potřebách cílové skupiny, získává první profesní dovednosti v komunikaci a kontaktu s účastníky.

Literatura

Ambros, P. Církev, kultura, společnost, misie. Olomouc : UP, 2002. Górecki, E. Církev se uskutečňuje ve farnosti. Olomouc: MCM, 1996. Neugebauer, J. Farnost dnes a zítra. Trinitas, Svitavy, 2000. ISBN 80-86036-45-6.x. Farnost na přelomu století. Teologická reflexe. Svitavy : Trinitas, 2000. AMBROS, P. Laik a jeho poslání: mučednictví - svědectví. Olomouc: Refugium Velehrad - Roma, 2003. Kaplánek, M. Pastorace mládeže. Studijní text pro pracovníky s mládeží. Praha : Salesiánská provincie Praha, 1999. AMBROS, P. Teologicky milovat církev. Olomouc: Refugium Velehrad - Roma, 2011.

Požadavky

Absolvování praxe v daném rozsahu, účast na závěrečném reflexním semináři, vypracování zprávy z praxe.Konkrétní požadavky pro daný semestr naleznou studenti na webových stránkách oddělění praxe.

Garant

Mgr. Magdalena EHRLICHOVÁ

Vyučující

Mgr. Magdalena EHRLICHOVÁ