Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá výběrová praxe (PVČ-Bc.) (OPR / KSPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPR / KSPR - Souvislá výběrová praxe (PVČ-Bc.), Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se s aplikací a vlastní aplikace výchovných a vzdělávacích metod ve volném čase.Stanovování cílů a cesty k jejich naplnění s následnou reflexí.Zpráva z praxe.

Získané způsobilosti

Student umí prakticky aplikovat výchovné a vzdělávací metody ve volném čase dětí nebo dospělých nebo seniorů (podle zaměření praxe)Student umí posoudit situace a rozhodnout se použít odpovídající metody.

Literatura

Klevetová D., Dlabalová I. Motivační prvky při práci se seniory. Praha, 2008. ISBN 9-1978-80-247-216.Podlahová, L. Pedagogická praxe. Olomouc: UP, 1998. ISBN 80-7067-793-7.NESLEŠOVSKÁ, A., SVOBODOVÁ, J. Pedagogická praxe. Olomouc: UP, 2000. ISBN 80-244-0171-1. ŠVEC, V. et al. Praktikum didaktických dovedností. Brno: MU, 1996. ISBN 80-210-1365-6. http://www.tf.jcu.cz/o-fakulte/katedry-a-oddeleni/oddeleni-praxe-1/informace-k-praxi/manualy-praxehttp://www.martinakocerova.cz/praxe/oprspr-a-oprkspr/Gazdík, P. Rukověť dobrého lektora. Praha, 2010. ISBN 978-80-247-6522-8.Suchá, J. Skupinové hry pro cvičení paměti v každém věku. Praha, 2012. ISBN 978-80-262-0059-8.Schwinghammer Y., Wehner L. Smyslová aktivizace v péči o seniory a klinety s demencí. Praha, 2013. ISBN 978-80-247-4423-0.

Požadavky

Absolvování odborné praxe v rozsahu 90 hodin za semestr.Vypracování a odevzdání zprávy z praxe v požadovaném formátu (formální úprava, struktura, obsah).Účast na metodickém semináři.Aktivní zapojení při závěrečném kolokviu zaměřeném na reflexi cílů, obsahu a výstupů praxe.Odevzdání závěrečného hodnocení praxe.Odevzdání smlouvy (1x originál) se zařízením.S konkrétními aktuálními termíny odevzdání individuálních cílů, smlouvy, závěrečného hodnocení, zprávy z praxe a seminářů budou studenti seznámeni vyučujícím praxe na začátku semestru. Termíny kolokvií budou vypsány prostřednictvím systému STAG.Požadavky musí být splněny nejpozději den před koncem zkouškového období (datum, kdy končí zkouškové období je uveden v harmonogramu akademického roku).Studentům se doporučuje sjednat si pojištění pro případ, že by způsobili škodu organizaci, ve které praxi provádí či jiné osobě. Bližší informace jsou na WWW: .Zaměření praxe si student volí přes systém STAG.Kontaktní osoba pro praxe u dětí a mládeže:Mgr. Martina KočerováInformace o obsahu, cílech a náležitostech zprávy z praxe a některé formuláře naleznete na WWW:,.Kontaktní osoba pro praxe u seniorů a mladších dospělýchMgr. Věra Suchomelová, email: suchomelova@tf.jcu.czPro praxe u seniorů a mladších dospělých platí následující požadavky:- Účast na úvodním semináři, 28.2. 2015, 10:45, místnost 410- Dodání vypracovaných cílů do týdne od nástupu na praxi- Dodání smlouvy do týdne od nástupu na praxi- Dodání zprávy, hodnocení a potvrzení o docházce v elektronické podobě do 15.4. 2015 u končících ročníků, ostatní do 15.6. (při pozdějším nástupu na prxi např. v době prázdnin je možné se domluvit na zářijovém termínu) Zprávu, hodnocení a potvrzení o docházce je třeba poslat NAJEDNOU v příloze, předmět emailu bude Souvislá praxe - dospělí a senioři.

Garant

Mgr. Martina Kočerová

Vyučující

Mgr. Martina KočerováMgr. Věra SuchomelováMgr. Martina KočerováMgr. Věra Suchomelová