Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe: volnočasové aktivity seniorů (OPR / KVČAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPR / KVČAS - Praxe: volnočasové aktivity seniorů, Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

2 hodina úvodní metodický seminář2 hodiny supervizní seminář60 hodin přímé praxe na pracovišti

Získané způsobilosti

- Studenti porozumí pojetí aktivního stáří ve vztahu k životní spokojenosti seniorů. Seznámí se se současnou praxí aktivizačních programů pro seniory, prokážou schopnost diskutovat o jejich možnostech a limitech. - Podle typu pracoviště rozšíří své kompetence pedagoga volného času směrem k cílové skupině seniorů . Budou schopni aplikovat teoretické poznatky v praxi. Budou schopni stanovit si realizovatelné a měřitelné profesní a osobní cíle a najít cestu k jejich naplnění v rámci přímé praxe na pracovišti. Poznatky z praxe budou schopni reflektovat písemně i ústně.

Literatura

https://docs.google.com/file/d/0B0VGh-fJ-ssMVGIwelI0Z0ZNbzg/edit?pli=1Suchá, J. Skupinové hry pro cvičení paměti v každém věku. Praha: Portál, 2012. ISBN 978-80-262-0059-8.Klevetová D., Dlabalová I. Motivační prvky při práci se seniory. Praha, Grada, 2008. ISBN 978-80-262-0059-8.Schwinghammer Y., Wehner L. Smyslová aktivizace v péči o seniory a klienty s demencí. Praha, Grada, 2013. ISBN 978-80-262-0059-8.

Požadavky

- Účast na metodickém semináři- Odevzdání vyplněné smlouvy o provedení výkonu praxe. - Absolvování odborné praxe v rozsahu 60 hodin za semestr.- Vypracování zprávy z praxe podle pokynů vyučujícího včetně závěrečného hodnocení studentovy praxe kompetentním pracovníkem.

Garant

Mgr. Věra Suchomelová

Vyučující

Mgr. Věra SuchomelováMgr. Věra Suchomelová