Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická praxe (Nv-Bc.) (OPR / PED)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPR / PED - Pedagogická praxe (Nv-Bc.), Teologická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student absolvuje náslechy /10 hod/ katecheze dětí a mládeže především v prostředí farnosti nebo sboru. Předmět je doprovázen metodickým seminářem.

Získané způsobilosti

Student získává základní dovednosti v oblasti pozorování, analýzy a reflexe psychodidaktických jevů ve vyučovací hodině.

Literatura

Muchová, L. Cíle a cesty. Metody, cíle a prostředky vyučování z pohledu obecné didaktiky pro učitele náboženství. Olomouc : Matice cyrilometodějská, 1996. Kyriacou, Ch. Klíčové dovednosti učitele. Praha : Portál. Petty, G. Moderní vyučování. Praha : Portál. Pasch, M. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha : Portál. x. Osnovy náboženství pro osmiletá gymnázia. x. Osnovy náboženství pro 1. stupeň ZŠ českobudějovické diecéze. Osnovy náboženství pro 1. stupeň ZŠ českobudějovické diecéze. x. Osnovy náboženství pro 2. stupeń ZŠ českobudějovické diecéze. x. Osnovy předmětu náboženství (ČBK). Osnovy předmětu náboženství ČBK. 2004. x. Osnovy předmětu náboženství v experimentu občanská škola. x. Osnovy předmětu náboženství v experimentu obecná škola. Švec, V. Praktikum didaktických dovedností. Brno, Paido, 1998. Podlahová L. Ze studenta učitelem. UP Olomouc, 2002. ISBN 80-244-0444-3.

Požadavky

Požadavky k udělení zápočtu: absolvování praxe v uvedeném rozsahu(10 hodin), vypracování písemné zprávy o vykonané praxi a účast na závěrečném reflexním semináři.

Garant

doc. PhDr. Ludmila Muchová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Ludmila Muchová, Ph.D.