Předmět Malotechnologie (KAES / MALTE)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAES / MALTE - Malotechnologie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Výroba konzerv ovoce, zeleniny, masa a jídel2. Výroba šťáv, moštů, džemů, marmelád, povidel, rosolů a ovocných sirupů3. Sušení ovoce, zeleniny, léčivých rostlin4. Výroba ovocných vín, ovoce v alkoholu a likérů5. Solení a uzení masa6. Solení a uzení ryb7. Výroba speciálních octů z padaného ovoce8. Zpracování pšenice na škrobový sirup hydrolýzou kyselou a enzymatickou9. Extrakce - výroba extraktu léčivých rostlinpříklad: Výroba třezalkového oleje10. Destilace zkvašených zapař a výroba klasických a speciálních destilátů11. Zpracování ovsa na p-glukanový koncentrát12. Zpracování ječmene jako bezodpadová technologie na cukerný roztok bílkovino-p-glukanový koncentrát a pelety pevného biopaliva13. Výroba hotových jídel z kategorie funkčních potravin na příkladu patentu "p-glukanovéknedlíčky ve švestkové omáčce pro diabetiky a hypocholesterolemiky"14. Výroba funkčních potravin a potravinových doplňků ze stimulujících a Ionizujících rostlin(adaptogenů) proti únavě a stressu15. Zpracování fytomasy na bioplyn anaerobní digescí16. Zpracování fytomasy na humusové organominerální hnojivo s vysokou kationtovouvýměnnou kapacitou aerobní fermentací
Garant
prof. Ing. Ladislav Kolář, DrSc.
Vyučující
prof. Ing. Ladislav Kolář, DrSc.prof. Ing. Ladislav Kolář, DrSc.