Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odpadové hospodářství (KAES / ODPAD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAES / ODPAD - Odpadové hospodářství, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ucelený souhrn informací o vzniku, třídění, zpracování a využití odpadů. Ukládání odpadů na skládky. Možnosti zamoření životního prostředí škodlivými látkami, obsaženými v odpadech. Zemědělské odpady, jejich anaerobní vyhnívání a využití energetické a k hnojení. Analytika v odpadovém hospodářství. Klasifikace a rozdělení odpadů, hodnocení odpadů, recyklace, komunální odpady, průmyslové odpady, zneškodňování odpadů, detoxikace odpadů, kontaminace půd. Anaerobní degrese zemědělských odpadů na CH4 s následnou produkcí elektřiny. Výroba hnojiv z organických i minerálních odpadů. Organizace odpadového hospodářství, naše a světová informatika v odpadovém hospodářství, přeprava odpadů. Radioaktivní odpady, manipulace s nimi, ukládání a zneškodnění.

Literatura

Pavlíková, D., Pavlík, M., Matějů, L., Balík, J.:. Ekotoxikologie. 152 s. Praha, ČZU, 2006. Baird C.:. Environmental Chemistry. 2 nd. ed., 557 s. W. H. Freeman and Comp., 2003. Manahan, S. E.:. Environmental Chemistry. 527 s. Chelsa, Lewis Publishers, 1990. Kolář, L., Kužel, S.:. Odpadové hospodářství. 193 s. České Budějovice, ZF JU, 2000. Kalač, P.:. Polychlorované dibenzo-p-dioxiny a dibenzofurany. 54 s. Praha, MŽP ČR, 1995. Förstner, U.:. Umweltschutztechnik. 680 s. Berlin, Springer-Verlag, 1992.

Garant

prof. Ing. Stanislav Kužel, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Stanislav Kužel, CSc.prof. Ing. Stanislav Kužel, CSc.