Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pěstování rostlin v ekolog. zemědělství (KAES / PREZE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAES / PREZE - Pěstování rostlin v ekolog. zemědělství, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přechod na ekologické zemědělství a zásady provozu ekologického podniku. Metody udržování a zvyšování půdní úrodnosti. Zásady střídání rostlin v osevních postupech, výživy rostlin a ochrany rostlin v ekologickém zemědělství. Zastoupení hlavních druhů, které jsou významné z hlediska ekologického zemědělství. Volba odrůd u hlavních plodin pro ekologické zemědělství. Zásady pěstební technologie obilnin, luskovin, olejnin, okopanin a ostatních plodin na orné půdě v setrvalých resp. ekologických systémech hospodaření.

Literatura

Urban, J., Šarapatka, B. Ekologické zemědělství: učebnice pro školy i praxi. I. díl, Základy ekologického zemědělství, agroenvironmentální aspekty a pěstování rostlin. MŽP, PRO-BIO, Praha, 2003. Neuerburg, W., Padel, S. Ekologické zemědělství v praxi. Agrospoj, Praha, 1994. M. Lacko-Bartošová a kol. Udržateľné a ekologické poľnohospodárstvo. SPU Nitra, 2005. Zídek, T. et al. Nechemická ochrana rostlin. MZe ČR, 1992. Herrmann, G., Plakolm, G. Okologischer Landbau. Ostereichischer Agrarverlag,Wien, 1993. Konvalina, P. et. al. Pěstování rostlin v ekologickém zemědělství. ZF JU v Č. Budějovicích, 2007. ISBN 978-80-7394-031-7.www2.zf.jcu.cz/moudry.

Garant

doc. Ing. Petr KONVALINA, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr KONVALINA, Ph.D.doc. Ing. Petr KONVALINA, Ph.D.