Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekoenergetika (KAES / QEKOE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAES / QEKOE - Ekoenergetika, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Rozdělení obnovitelných zdrojů energie a možnosti využití dočasně neobdělávané půdy k produkci energetických plodin. Solární energie a její přetransformované formy - energie větru, geotermální energie, vodní energie, biomasa apod. Úspory energie, rekuperace především u ventilačních a klimatizačních jednotek. Využití tepelných čerpadel na zdroji nízkopotenciálního tepla pro vytápění a ohřev teplé užitkové vody. Informace o legislativě a požadavcích norem států EU na tepelně technické parametry vnějších plášťů budov a vnitřního prostředí v nich, porovnání s našimi normami.

Literatura

Petříková, V. et al. Energetické plodiny. Profi Press, Praha, 2006. Moudrý, J., Strašil, Z. Energetické plodiny v ekologickém zemědělství. Spolek poradc§ v ekologickém zemědělství, Hradec Králové, 1998. Klobušník, L., Hlínková, I. Energetické koncepce. Energy centre Č. Budějovice, 1999. Šafránek, J. Komplexní snižování energetické náročnosti budov. Symposium servis Praha, 1997. Brož, K. Obnovitelné zdroje energie. Symposium servis Praha, 1999. Konvalina, P. et. al. Pěstování rostlin v ekologickém zemědělství. ZF JU v Č. Budějovicích, 2007. ISBN 978-80-7394-031-7.

Garant

prof. Ing. Jan, st. Moudrý, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Ladislav Kolář, DrSc.prof. Ing. Jan, st. Moudrý, CSc.