Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kvalita, zpracování a odbyt bioproduktů (KAES / QKZOB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAES / QKZOB - Kvalita, zpracování a odbyt bioproduktů, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Definice základních pojmů. Ekologické zemědělství, směrnice IFOAM, EU, ČR. Kontrola produkčních postupů v ekologickém zemědělství. Certifikace produktů. Kvalita bioprodukce. Senzorická hodnota. Nutriční, hygienická kvalita, srovnání s konvenční produkcí. Zákon o potravinách. Analýza rizik potravinářských technologií (HACCP). Zpracování bioproduktů, požadavky na provozy a technologická zařízení. Problematika cizorodých látek a jejich detekce. Ekonomika a marketing bioprodukce. Specifické formy odbytu.

Literatura

Urban, J., Šarapatka, B. Ekologické zemědělství: učebnice pro školy i praxi. II. díl, Normy Evropské unie, chovy a walfare hosp. zvířat, ekonomika, marketing, konverze a příklady z praxe. MŽP, PRO-BIO, Praha, 2005. Moudrý, J., Prugar, J. Kvalita, zpracování a odbyt bioproduktů (skripta). ZF JU České Budějovice, 2001. Moudrý, J., Prugar, J. Biopotraviny. Hodnocení kvality, zpracování a marketing. ÚZPI, 2002. Moudrý, J. Bioprodukty. Praha, MZe ČR, 1997. Pottenbaum, P., Bullerdick, A. Handbuch Direktvermarktung. Munchen, Verlagsunion Agrar, 1996. Hesková, M. et al. Marketingová komunikace a přímý marketing. J. Hradec, VŠE FM, 2005. Woese, K. et al. Okologisch und konventionel erzeugte Lebensmittel im Vergleich. Dahlem, Bg VV, 1995.

Garant

doc. Ing. Petr KONVALINA, Ph.D.doc. Ing. Jan Moudrý, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr KONVALINA, Ph.D.doc. Ing. Jan Moudrý, Ph.D.doc. Ing. Petr KONVALINA, Ph.D.doc. Ing. Jan Moudrý, Ph.D.