Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Regulace plevelů (KAES / QREGP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAES / QREGP - Regulace plevelů, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tendence rozšiřování plevelů. Odlišnosti klasifikace a kategorizace škodlivosti plevelů v ekologických podmínkách. Přičiny zaplevelení, škodlivost, užitečnost plevelů a jejich ekologický význam. Generativní rozmnožování. Produkce semen a plodů a jejich rozšiřování. Půdní zásoba semen a plodů plevelů. Klíčivost a vzcházení semen a plodů, podmínky klíčení, roční rytmus vzcházení, etapovité klíčení semen, délka života semen a vztah semen a plodů plevelů v půdní zásobě k zaplevelení plodin. Vegetativní rozmnožování. Vlastnosti orgánů vegetativního rozmnožování a rozšiřování plevelů orgány vegetativního rozmnožování. Základní biologické vlastnosti plevelů, diagnóza, prognóza a regulace zaplevelení. Preventivní, mechanické a biologické metody regulace plevelů v ekologických podmínkách hospodaření.

Literatura

Urban J., Šarapatka B. a kol. Ekologické zemědělství s. 279. Praha, MŽP, 2003. Mikulka J., Kneifelová M. a kol. Plevelné rostliny s.148. Č. Budějovice JU ZF, 1995. Dvořák J., Smutný V. Herbologie - Integrovaná ochrana proti polním plevelům s. 186. Brno, MZLU, 2003. Kohout V. a kol. Herbologie. Plevele a jejich regulace s. 115. Praha, AF ČZU, 1996. Hakansson S. Weeds and weed management on arable land: an ecological approach s. 274. Cambridge USA, CABI Publishing, 2003. nullnullnull

Garant

Ing. Jiří Peterka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Peterka, Ph.D.Ing. Jiří Peterka, Ph.D.