Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Regulace plevelů (KAES / REGPL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAES / REGPL - Regulace plevelů, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tendence rozšiřování plevelů. Odlišnosti klasifikace a kategorizace škodlivosti plevelů v ekologických podmínkách. Přičiny zaplevelení, škodlivost, užitečnost plevelů a jejich ekologický význam. Generativní rozmnožování. Produkce semen a plodů a jejich rozšiřování. Půdní zásoba semen a plodů plevelů. Klíčivost a vzcházení semen a plodů, podmínky klíčení, roční rytmus vzcházení, etapovité klíčení semen, délka života semen a vztah semen a plodů plevelů v půdní zásobě k zaplevelení plodin. Vegetativní rozmnožování. Vlastnosti orgánů vegetativního rozmnožování a rozšiřování plevelů orgány vegetativního rozmnožování. Základní biologické vlastnosti plevelů, diagnóza, prognóza a regulace zaplevelení. Preventivní, mechanické a biologické metody regulace plevelů v ekologických podmínkách hospodaření.

Literatura

Urban J., Šarapatka B. a kol. Ekologické zemědělství s. 279. Praha, MŽP, 2003. Mikulka J., Kneifelová M. a kol. Plevelné rostliny s.148. Č. Budějovice JU ZF, 1995. Dvořák J., Smutný V. Herbologie - Integrovaná ochrana proti polním plevelům s. 186. Brno, MZLU, 2003. Kohout V. a kol. Herbologie. Plevele a jejich regulace s. 115. Praha, AF ČZU, 1996. Hakansson S. Weeds and weed management on arable land: an ecological approach s. 274. Cambridge USA, CABI Publishing, 2003. nullnullnull

Garant

Ing. Jiří Peterka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jaroslav Bernasdoc. Ing. Petr KONVALINA, Ph.D.Ing. Marek KopeckýIng. Jiří Peterka, Ph.D.Ing. Jaroslav Bernasdoc. Ing. Petr KONVALINA, Ph.D.Ing. Marek KopeckýIng. Jiří Peterka, Ph.D.