Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie rostlin (KBD / FYZRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KBD / FYZRO - Fyziologie rostlin, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Plazmatické membrány, stavba, význam. Vodní provoz buňky, příjem a transport vody, výdej vody, transpirace, vliv ekologických faktorů na transpiraci. Příjem distribuce a utilizace minerálních živin, projevy deficience živin. Primární a sekundární pochody fotosyntézy, asimilační pigmenty, světelná reakce, fotolýza vody, typy a způsoby fixace CO2, rozdíly mezi rostlinami C3, C4 a CAM, tvorba a distribuce asimilátů, tvorba výnosu. Metabolismus a substráty dýchání. Heterotrofní výživa. Růst a vývoj rostlin, fytohormonální regulace, růstové korelace. Tvorba semen a plodů, zrání plodů. Odpočinek a stárnutí rostlin. Vnitřní a vnější podmínky klíčení. Fyziologie stresu. Fyziologie nemocné rostliny. Pohyby rostlin.

Literatura

Procházka, S. a kol. Fyziologie rostlin. Praha, Academia, 1998. ISBN 80-200-0586-2.Larcher W. Fyziologická ekologie rostlin. Praha, Academia, 1988. Taiz L., Zeiger E. Plant Physiology, 4th edition, Sinauer Associates, 705 pages. 2006. ISBN 978-0-87893-856-8.

Garant

prof. RNDr. Hana Čížková, CSc.Ing. Karel Suchý, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Hana Čížková, CSc.Ing. Karel Suchý, Ph.D.prof. RNDr. Hana Čížková, CSc.Ing. Karel Suchý, Ph.D.