Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biochemie (KCH / BICHA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / BICHA - Biochemie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do biochemie.2. Sacharidy3. Proteiny4. Lipidy5. Struktura a funkce enzymů.6. Enzymologie7. Biochemická energetika8. Metabolické dráhy9. Metabolismus sacharidů10. Fotosyntéza11. Metabolismus lipidů12. Metabolismus dusíkatých látek13. Metabolismus nukleových kyselin14. Syntéza proteinů

Získané způsobilosti

Na základě získaných znalostí biochemie získá absolvent kompetence k výuce základů biochemie. Své vědomosti využije v dalších chemických i přírodovědných disciplínách.

Literatura

Špička, J. Biochemie (cvičení), skriptum. 1996. Špička, J. Biochemie, skriptum. 2004. Štefl. Biochemie, SPN. 1992. Kalač, P. Organická chemie přírodních látek a kontaminantů. skriptum. 2001. ISBN 80-7040-520-1.

Požadavky

Zvládnutí vědomostního základu vybraných kapitol z biochemie s ohledem na potřebné vstupní vědomosti v oblasti obecné, anorganické a organické chemie, které jsou pro pochopení biochemie nutné.

Garant

doc. Ing. Jiří Špička, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Špička, CSc.doc. Ing. Jiří Špička, CSc.