Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná didaktika chemie (KCH / DIC1B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KCH / DIC1B - Obecná didaktika chemie, Zemědělská fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Didaktiky chemie, její předmět a rozdělení2. Cíle výuky chemie3. Struktura chemického vzdělání4. Výběru učiva, učební plány a osnovy, tematický plán a rámcový vzdělávací program5. Stupeň osvojení chemického učiva6. Poznávací postupy ve výuce chemie7. Didakticky efektivní teorie ve výuce chemie8. Učební metody a formy ve výuce chemie, projektové vyučování9. Učebních úlohy ve výuce chemie10. Didaktické prostředky ve výuce chemie, počítačem podporovaná výuka chemie11. Učebnice chemie12. Chemický experiment13. Motivační prvky ve výuce chemie14. Hodnocení výsledků výuky chemie

Získané způsobilosti

Absolventi jsou seznámeni se základními metodami výuky chemie, včetně hodnotících postupů jejich efektivity.

Literatura

Rys, S. Příprava učitele na vyučování, SPN, Praha. 1986. Čipera, J. Teoretická východiska didaktiky chemie, VÚOŠ, Praha. 1990.

Požadavky

Zvládnutí vědomostního základu vybraných kapitol z obecné didaktiky chemie s ohledem na potřebné vstupní vědomosti v oblasti obecné didaktiky, které jsou pro pochopení obsahu předmětu nutné.

Vyučující

doc. RNDr. Lubomír Svoboda, Ph.D.